user_mobilelogo

Ο Θεός είναι αγάπη; Βεβαίως και είναι αγάπη. Δεν έχει οργή για κανένα άνθρωπο ούτε για τον αμαρτωλό, αλλά έλεος και καλοσύνη.

Οι άνθρωποι Τον φαντάζονται εκδικητικό και απειλητικό, Αυτός όμως δεν θέλει το θάνατο του πεσμένου αμαρτωλού ούτε την εξόντωσή του, αντιθέτως θέλει να τον σώσει και να του χαρίσει την αιώνια ζωή. Ο Ιωάννης, ο αγαπητός μαθητής του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και ένας εκ των δώδεκα αποστόλων, στο Ευαγγέλιο του τονίζει πολύ τη Θεότητα του Σωτήρα μας Ιησού Χριστού και την αγάπη Του.

Ένα εδάφιο πού μεταχειρίζονται όλοι οι κήρυκες του Ευαγγελίου και όλοι οι Χριστιανοί σαν απόδειξη της αγάπης του Θεού, βρίσκεται στο γ΄ κεφάλαιο και 16 εδάφιο του Ευαγγελίου του. «Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν Αυτού τον μονογενή, δια να μη απωλεσθή πας ο πιστεύων εις Αυτόν αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.» Ιωάν. γ:16 . Η αγάπη του Θεού φανερώνεται με τη θυσία του Ιησού Χριστού. Αυτή η θυσία ξεκινάει από την ενανθρώπηση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και επισφραγίζεται με το σταυρικό Του θάνατο.

Το πόσο αγαπάει ο Θεός τον άνθρωπο είναι δύσκολο να το εννοήσουμε, διότι δεν χωράει στη λογική μας. Ο Θεός δεν μας υπολογίζει σαν άγιους και καλούς ανθρώπους και γι’ αυτό μας συμπαθεί, αντίθετα γνωρίζει την αμαρτωλότητά μας, την κακία μας, την αποστασία μας από το δρόμο της αλήθειας Του και παρ’ όλα αυτά ασχολείται μαζί μας για να μας ευεργετήσει. Δεν αναζητάει τρόπους τιμωρίας, αλλά αντίθετα, αναζητάει τρόπους για να μας σώσει.
Δεν θέλει την καταδίκη και την καταστροφή μας, αλλά θέλει τη διόρθωσή μας και την είσοδό μας στην ευλογημένη Βασιλεία Του. Γι’ αυτό έστειλε τον Υιό Του το μονογενή να έλθει στη γη και να μας αναγγείλει το χαρμόσυνο γεγονός. «Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να σωθεί ο κόσμος δι’ Αυτού.» Το Ευαγγέλιο πού κήρυξε ο Ιησούς Χριστός περιέχει τις αγαθές προθέσεις του Θεού και αναγγέλει το ωραίο σχέδιο πού έχει για τον άνθρωπο.
Γιατί, άραγε, αγαπάει τόσο πολύ τον άνθρωπο; Είναι ανεξήγητη η αγάπη Του. Αυτός τον δημιούργησε, και μάλιστα τον έπλασε «κατ’ εικόνα και ομοίωσίν Του». «Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ’ εικόνα Εαυτού, κατ’ εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν.» Γένεση α:27
Το αντικείμενο της αγάπης του Θεού είναι ο άνθρωπος. Η παρακοή του ανθρώπου και η αποστασία του από το Λόγο του Θεού, δεν παρέσυρε το Θεό σε οργή και εκδίκηση, αλλά σε αγάπη, ευσπλαχνία και Θείο ζήλο για τη σωτηρία του.
Τότε, γιατί τον άφησε να πέσει; Διότι ήθελε τον άνθρωπο να διαλέξει μόνος του και να τον ακολουθήσει αυτοβούλως και αβιάστως, χωρίς την επίδραση της εξουσίας και της δύναμής Του. Ο Θεός ζητούσε και εξακολουθεί να ζητάει, την πίστη του ανθρώπου στο Λόγο Του και την αγάπη για το πρόσωπό Του.

Ο Ιησούς Χριστός όταν ήλθε στον κόσμο με «δούλου μορφή» δεν παρουσίασε σε καμία περίπτωση τη φοβερή αναλωτική δύναμή Του. Φανέρωσε μόνο τη μεγάλη τρυφερή αγάπη Του. Οι ίδιοι οι μαθητές Του, πολλές φορές απορούσαν γιατί ο Ιησούς Χριστός δεν έριχνε φωτιά να κάψει τους αντιφρονούντας στο έργο Του.
Μια φορά, ο Ιωάννης και ο Ιάκωβος, πού απεστάλησαν στη Σαμάρεια να αναγγείλουν στους Σαμαρείτες ότι ο Ιησούς Χριστός θα περάσει από τη χώρα τους και οι Σαμαρείτες, όταν άκουσαν ότι πάει στην Ιερουσαλήμ δεν ήθελαν να Τον δεχθούν, είπαν στον Κύριο: «Θέλεις Κύριε να παρακαλέσουμε να πέσει φωτιά και να κάψει την Σαμάρεια;» Ο Κύριος Ιησούς Χριστός τους έλεγξε δριμύτατα λέγοντας τους: «Δεν εξεύρετε ποίου πνεύματος είσθε. Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήλθε να απολέσει, αλλά να σώσει.» Λουκάς θ:54-56
Ακόμη και την ώρα που πέθαινε επάνω στο σταυρό, είχε το κουράγιο να προσευχηθεί για να συγχωρέσει ο Ουράνιος Πατέρας τους σταυρωτές Του. «Κύριε, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι» δηλαδή, «Κύριε, συγχώρεσέ τους διότι δεν ξέρουν τι κάνουν.»
Ο Θεός μας αγαπάει πολύ περισσότερο απ’ όσο εμείς μπορούμε να καταλάβουμε.

Mάθετε για εμάς

Πολλές εκκλησίες υπάρχουν στις μέρες μας. Ποια κατέχει την αλήθεια; Γιατί χριστιανισμός; Γιατί να πιστέψω στο Λόγο Του Θεού; Τι σχέδιο έχει γι' εμένα; Αν έχετε απορίες σας προσκαλούμε να διαβάσετε παρακάτω...

alithini

H αληθινή Εκκλησία

Ποια θρησκεία σώζει;

View more
sxediotheou

Tο σχέδιο του Θεού

Το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο

View more

Eπικοινωνήστε μαζί μας

Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Νίκαιας, Αδραμυττίου 53, Νίκαια Αττικής, Ελλάδα.

210 4915393 & 210 4922371