user_mobilelogo

Η Εκκλησία Πεντηκοστής είναι Χριστιανική Εκκλησία. Είναι αναγνωρισμένη σε παγκόσμια κλίμακα ως Χριστιανική Εκκλησία. Λειτουργεί στην Ελλάδα μας με Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όραμά της είναι να πιστεύει όπως οι πρώτοι χριστιανοί.

 Τι είναι οι «Πεντηκοστιανοί;»

Είμαστε Χριστιανοί, μέλη της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής, έντιμοι πολίτες και συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις μας (Στρατό, Παιδεία, Εφορία) στην Πολιτεία μας. Τα μέλη προέρχονται απ' όλα τα στρώματα απλοί εργάτες, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων, Αξιωματικοί στο Στρατό στην Αστυνομία.

Γιατί λέγομαστε Πεντηκοστιανοί;

Λέγομαστε , «Πεντηκοστιανοί» γιατί, εκτός από τις άλλες βασικές Αλήθειες του Ευαγγελίου, πιστεύουμε ότι και σήμερα επαναλαμβάνεται το Γεγονός της μέρας της Πεντηκοστής (Πράξεις των Αποστόλων 2:1 - 4).
Δηλαδή παραδεχομαστε ότι, όπως η Μητέρα του Χριστού και οι Απόστολοί την μέρα της Πεντηκοστής έλαβαν Άγιο Πνεύμα και πήραν «δύναμη εξ ύψους...», έτσι και σήμερα όλοι οι χριστιανοί μπορούν να έχουν την ίδια εμπειρία με τη Χάρη του Θεού.

Γιατί οι Πεντηκοστιανοί είναι χριστιανοί και δεν είναι αιρετικοί;

Είναι γενικά αποδεκτό ότι αιρετικός (αίρω = σηκώνω) είναι εκείνος που εναντιώνεται και απορρίπτει τα βασικά δόγματα της Χριστιανικής πίστης: Τριαδικός Θεός, Σταυρική θυσία - Σύμβολο Πίστεως...
Οι Πεντηκοστιανοί είναι Χριστιανοί γιατί:
Πιστεύουν στα παραπάνω βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης όπως και οι ορθόδοξοι χριστιανοί
Πιστεύουν κι ακολουθούν τον Αρχηγό Ιησού Χριστό σαν τους μαθητές Του (Πράξεις ια΄ 26)
Πιστεύουν σαν τη Μητέρα του Χριστού και τους αποστόλους Του (Πράξεις α΄ β΄ κεφ.)
Πιστεύουν σ' όλη την Αγία Γραφή

Τι είναι οι Πεντηκοστιανοί ως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία, (βέβαια όχι όλη), δέχεται τους Πεντηκοστιανούς, όπως τους Ευαγγελικούς και Καθολικούς, ως ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ.
 Η Εκκλησία της Πεντηκοστής λειτουργεί επίσημα από το κράτος παίρνοντας άδεια από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων -Τμήμα Ετεροδόξων. ΟΧΙ τμήμα αιρετικών ή παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Το κοινωνικό Έργο της Εκκλησίας

Η Εκκλησία Πεντηκοστής δίνει έμφαση στο Κοινωνικό Έργο εμπνευσμένη από την εντολή του Αρχηγού της, Ιησού Χριστού: «Αγάπα τον πλησίον όπως τον εαυτό σου». Βοηθάει άστεγους, ναρκομανείς, πρόσφυγες. Επισκέπτεται και βοηθάει φυλακισμένους, τυφλούς, λεπρούς, σεισμό-πληκτους. 
Γενικά βοηθά τους ανθρώπους ανεξάρτητα από χρώμα, κόμμα, φυλή, έθνος, θρησκεία.

9) Οι Έλληνες ηγέτες της Εκκλησίας Πεντηκοστής

Όλα τα μέλη και οι προεστώτες των Εκκλησιών Πεντηκοστής είναι άμισθοι από την εκκλησία και το κράτος. Εργάζονται στο επάγγελμά τους ως εργάτες, γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές... και παράλληλα εκτελούν τα καθήκοντά τους. Λειτουργούν στην εκκλησία, επισκέπτονται τα μέλη στα σπίτια τους. Σαν τους ηγέτες του α΄ αιώνα δεν φέρουν ιδιαίτερη αμφίεση. Ούτε έχουν βιβλιάριο Δημοσίου, που τους παρέχει ιατρική περίθαλψη και σύνταξη, όπως τους Έλληνες ορθοδόξους ιερείς. Υπηρετούν κανονικά την Στρατιωτική θητεία.

Που εκκλησιάζονται;

Ναι εκκλησιάζονται. Άλλοι κάθε μέρα, άλλοι κάθε 2, 3 μέρες σε ναούς που λέγονται Ευκτήριοι Οίκοι. Έτσι ονομάζονται οι τόποι λατρείας των πρώτων χριστιανών. Στον άμβωνα μας έχουμε το Σταυρό ή την Αγία Γραφή ανοιχτή ή το Σύμβολο της Πίστεως. Στη λειτουργία ακούμε το κήρυγμα του Ευαγγελίου σε απλή γλώσσα. Προσευχόμαστε... ψάλλουμε με «ψαλμούς και ύμνους και πνευματικές ωδές». Ψάλλουμε μέσα απ' την καρδιά μας στον Κύριο. Εφεσ. 5: 19.

Πώς λειτουργούν οι Εκκλησίες Πεντηκοστής

Οι Ευκτήριοι Οίκοι (=ναοί) των Εκκλησιών Πεντηκοστής λειτουργούν επίσημα και νόμιμα με την Άδεια του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Όλες οι τελετές που γίνονται π.χ. γάμοι, κηδείες, χειροτονία ποιμένων, πρεσβυτέρων,διακόνων, είναι νόμιμες κι αναγνωρισμένες από την Πολιτεία.

Mάθετε για εμάς

Πολλές εκκλησίες υπάρχουν στις μέρες μας. Ποια κατέχει την αλήθεια; Γιατί χριστιανισμός; Γιατί να πιστέψω στο Λόγο Του Θεού; Τι σχέδιο έχει γι' εμένα; Αν έχετε απορίες σας προσκαλούμε να διαβάσετε παρακάτω...

alithini

H αληθινή Εκκλησία

Ποια θρησκεία σώζει;

View more
sxediotheou

Tο σχέδιο του Θεού

Το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο

View more

Eπικοινωνήστε μαζί μας

Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Νίκαιας, Αδραμυττίου 53, Νίκαια Αττικής, Ελλάδα.

210 4915393 & 210 4922371